Aktuella frågor & Övrigt

Knauf Insulation?

Knauf Insulation är likt Knauf Danogips en del av Knauf-gruppen som är en tysk familjeägd byggmaterialgrupp grundad 1932.
Knauf Insulation i Sverige erbjuder produkter av glasull, stenull och Extruderad Polystyren (XPS).
Länk till Knauf Insualtion´s hemsida

 

Knauf Danoline?

Knauf Danoline är likt Knauf Danogips en del av Knauf-gruppen som är en tysk familjeägd byggmaterialgrupp grundad 1932.
Knauf Danoline utvecklar, tillverkar, marknadsför och säljer gipsbaserade akustiklösningar, baserade på främst perforerade gipsskivor.
För information om rumsakustisk reglering och system för t.ex. demonterbara undertak, fastmonterade innertak eller väggbeklädnader kontakta vänligen Knauf Danoline.

Länk till Knauf Danoline hemsida

 

Kan Knauf Danogips leverera luckor för montering utomhus?

Inspektionsluckor i Knauf Danogips produktsortiment är i första hand avsedda för invändigt bruk.
Knauf Danogips Inspektionsluckor i plåt kan dock levereras som rostfria luckor och med kompletterande gummitätningslist för ökad säkerhet i fuktiga miljöer. Luckorna klarar den fuktiga miljön men inspektionsluckan är inte framtagen för att i sin inbyggnad vara en fuktsäker och vindtät konstruktion.
Knauf Danogips Inspektionsluckor i plåt i rostfritt utförande kan därför användas i skyddat läge utomhus om konstruktionen inte är känslig för vatteninträngning eller om särskild fuktprojektering utförts som godkänner inspektionslucka i skyddat läge.

 

När ska förstärkningsreglar användas?

För t ex höga väggar, väggar med extra höga stabilitetskrav/bärande väggar, infästning av tunga dörrar samt ovanför glaspartier i exempelvis korridorväggar. Ett annat användningsområde är att stärka upp regelstommen vid tyngre dynamisk infästning.
Systemet kan också med fördel användas i högre väggar när man av platsskäl vill gå ner i profildimension jämfört med System Multiregel förutsatt att ljudkrav uppfylls. Beakta att förstärkningsregeln har sämre ljudegenskaper p.g.a. grövre plåttjocklek.
Förstärkningsregeln har normalt 1,2 mm profiltjocklek men om behov (t ex extrema höjd- och stabilitetskrav) föreligger kan regeln erhållas i grövre godstjocklekar alternativt regelavståndet krympas till s 300 mm. Kontakta Knauf Danogips för ytterligare information.

 

end faq